Περιβάλλον

Αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη πλέον για πραγματοποίηση ενεργειών όσο αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, αναζητήσαμε τρόπους για να μειώσουμε τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο και το ανθρακικό αποτύπωμα που έχει η δραστηριότητα της εταιρίας μας. Για να το επιτύχουμε αυτό, κάναμε μια σειρά από ενέργειες:

Ελαχιστοποίηση απαιτούμενης Ά ύλης

Καταφέραμε να ελαχιστοποιήσουμε το απαιτούμενο πάχος του πλαστικού φύλλου για οποιαδήποτε εφαρμογή θερμοδιαμόρφωσης, με την ανάλυση και βελτιστοποίηση –με τα κατάλληλα βοηθητικά εργαλεία- της κατανομής του πάχους στις επιφάνειες του καλουπιού. Επίσης, ο σχεδιασμός κάθε εφαρμογής γίνεται με μεγάλη έμφαση έτσι ώστε να διατηρείται η ισορροπία μεταξύ ευστάθειας, στιβαρότητας, ασφάλειας και ελκυστικού σχεδιασμού.

Εύρεση φιλικών προς το περιβάλλον Ά υλών

Έχουμε αναζητήσει και βρει προμηθευτή βιο-πλαστικού PLA (PolylacticAcid), ενός είδους πλαστικού που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές, με ιδιότητες σχεδόν ταυτόσημες με αυτές του πασίγνωστου PET. Αν και η σημερινή του τιμή είναι υψηλότερη από τα «γνωστά» πλαστικά, πιστεύουμε ότι θα υπάρξει αλλαγή στην αγορά πλαστικών στο μέλλον, καθώς τα ορυκτά καύσιμα ακριβαίνουν όλο και περισσότερο και οι εναλλακτικές λύσεις γίνονται πιο προσιτές. Έχουμε δοκιμάσει ήδη το υλικό αυτό και έχουμε πλέον την εμπειρία να το χειριστούμε σε μια πιθανή παραγωγή στο μέλλον.

Αντικατάσταση ενεργοβόρων συσκευών με νέες, χαμηλής κατανάλωσης

Έχουμε αντικαταστήσει όλες τις συσκευές φωτισμού με νέες, με ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας, και τον περισσότερο μηχανολογικό εξοπλισμό ο οποίος δουλεύει συνεχώς (όπως αεροσυμπιεστές, inverter, κλπ.) με νέα μοντέλα τα οποία έχουν χαμηλότερη κατανάλωση.

Ασφαλής απόρριψη οικολογικά ευαίσθητων υλικών

Έχουμε αντικαταστήσει όλες τις συσκευές φωτισμού με νέες, με ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας, και τον περισσότερο μηχανολογικό εξοπλισμό ο οποίος δουλεύει συνεχώς (όπως αεροσυμπιεστές, inverter, κλπ.) με νέα μοντέλα τα οποία έχουν χαμηλότερη κατανάλωση.

Ανακύκλωση και επανάχρηση του υπολείμματος πλαστικού από την διαδικασία παραγωγής

Το αχρησιμοποίητο πλαστικό που μένει από την παραγωγική διαδικασία(skeleton) αποθηκεύεται και συλλέγεται καθημερινά από επαγγελματίες στον χώρο της ανακύκλωσης πλαστικών και μετατρέπεται ξανά σε φύλλο ανακυκλωμένου πλαστικού το οποίο μπορούμε να κατεργαστούμε(R-PET). Επί του παρόντος χρησιμοποιούμε ήδη το R-PETσε μια σειρά από εφαρμογές οι οποίες δεν προορίζονται για επαφή με τρόφιμα, όπως stand προβολής, δίσκοι μεταφοράς κλπ.

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις εγκαταστάσεις

Τοποθετήσαμε φωτοβολταϊκά στοιχεία σε όλη την επιφάνεια της οροφής των εγκαταστάσεών μας, πετυχαίνοντας σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας από το δίκτυο και κατ’ επέκταση του ανθρακικού μας αποτυπώματος.

Το προϊόν προστέθηκε στην λίστα επιθυμιών
Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα σύγκρισης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.